joi, 24 octombrie 2013

Turnul Primăriei Oradea - obiectiv turistic

Turnul Primăriei Oradea are aproape 50 metri înălţime şi poate fi vizitat pentru a surprinde cele mai frumoase imagini panoramice ale Oradiei - aşa cum se va vedea în imaginile ce urmează.


 
În turnul Primăriei Oradea sunt 4 nivele principale de vizitare, dintre care 3 de panoramă.


La nivelul 1 - se află mecanismul orologiului, numit "ceasul mamă". Orologiul de la cota cea mai înaltă cântă la ore fixe Marşul lui Iancu şi a fost construit în anul 1904 de către un lăcătuş ceasornicar, pe nume Mezey Dezso.
Orologiul este alcătuit din patru părţi (cadrane), situate în partea superioară a turnului, pe fiecare latură a obiectivului.

Nivelul al doilea al turnului, oferă imagini panoramice de la 33,85 metri înălţime.
 Nivelul al treilea este situat la 40,25 metri şi are montat pe parapetul balconului mai multe ciocane uriaşe funcţionale, care bat de câte trei ori la fiecare sfert de oră.La nivelul al patrulea se găseşte un telescop cu fisă, cu ajutorul căruia aveţi posibilitatea observării în detaliu a obiectivelor turistice din zona centrală a oraşului. Acolo este amplasat şi drapelul României, pe care l-am vazut şi noi de aproape.


 Sunt mai multe scări de urcat până la ultimul nivel însă considerăm că merită efortul - mai ales dacă veţi alege o zi însorită pentru vizitare.

Foto şi video: Romaniatourism.info - septembrie 2013Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu